Polityka prywatności serwisu f1zone.pl

Jaka będzie przyszłość Roberta Kubicy?
Czy Mercedes obroni mistrzostwo?
Sprawdź co zainteresowało Twoich znajomych.

GP Australii 2017-03-26
f1 - GP Australii
Pochmurno

18°C

26 km/h

W trosce o użytkowników serwisu f1zone.pl przygotowaliśmy dokument opisujący, jakie dane dotyczące internautów gromadzimy i w jaki sposób je przetwarzamy. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi zapisami.


Administratorem gromadzonych danych jest:
Scenic Group Sp. z o. o.
ul. Podchorążych 73 lok. 33
00-722 Warszawa
zwana dalej na potrzeby niniejszej polityki prywatności Administratorem Danych.


Polityka prywatności została przyjęta przez Administratora Danych w trosce o bezpieczeństwo danych osobowych użytkowników serwisu f1zone.pl, w szczególności w celu uniemożliwienia dostępu do nich osobom nieupoważnionym. Administrator Danych zapewnia, że zasady przyjęte w niniejszej polityce prywatności zapewniają wszystkim użytkownikom serwisu f1zone.pl realizację uprawnień wynikających z ustawy o ochronie danych osobowych, w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w tej ustawie. Realizacja powyższych uprawnień następuje poprzez skorzystanie z formularza dostępnego pod adresem URL f1zone.pl/kontakt.html


W związku z korzystaniem z serwisu f1zone.pl Administrator Danych gromadzi następujące dane o użytkownikach – imię, nazwisko, login, hasło, email, które użytkownik podaje dobrowolnie podczas korzystania z formularza kontaktowego znajdującego się w serwisie. Podanie ww. danych jest niezbędne dla prawidłowego świadczenia usługi umożliwiającej użytkownikom skontaktowanie się z serwisem f1zone.pl. W przypadku wyrażenia odrębnej zgody na przetwarzanie danych osobowych również w celach marketingowych, Użytkownik wyraża zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na podany podczas rejestracji adres email newsletter zawierający ofertą handlową, materiały reklamowe lub informacje o nowościach pojawiających się w Serwisie.


Wszystkie dane przetwarzane przez Administratora Danych zabezpieczone są zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych. Dane użytkowników nie są wykorzystywane przez Administratora Danych w innym celu, niż umożliwienie użytkownikowi prawidłowego dostępu do usług dostępnych w serwisie f1zone.pl.


Ponadto gromadzone są również informacje o numerach IP urządzeń, które łączą się z witryną znajdującą się pod adresem http://f1zone.pl/. Zebrane w ten sposób dane służą analizie i weryfikacji działania naszej witryny. Dzięki nim budowane są np. statystyki odwiedzin pozwalające na rzetelne oszacowanie poziomu zainteresowania serwisem. Informacje o numerach IP wykorzystujemy również w celach technicznych – wszystko po to, by dostarczać użytkownikom usług wysokiej jakości. W żadnym wypadku dane osobowe użytkowników nie są scalane z numerami IP urządzeń łączących się z witryną. Serwis wykorzystuje również cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na urządzeniu użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych funkcji serwisu.


Zebranych danych nie udostępniamy na zewnątrz. Jedyną sytuacją, w której możemy udostępnić zebrane informacje w sposób niezależny od nas, jest wyraźny nakaz wynikający z obowiązujących przepisów prawa. Dane osobowe użytkownika nie będą również widoczne dla innych użytkowników serwisu.


Realizując podstawową ideę Internetu, umieszczamy w serwisie linki umożliwiające dostęp do danych z innych stron internetowych. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron.


Administrator Danych zastrzega sobie prawo do aktualizacji i zmiany niniejszej polityki prywatności poprzez publikację nowej wersji na tej stronie. Mamy nadzieję, że nasze zasady pozwolą zawsze cieszyć się Państwu wygodnym użytkowaniem naszego serwisu. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości oraz dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt poprzez skorzystanie z formularza dostępnego pod adresem URL http://f1zone.pl/kontakt.html


W imieniu Scenic Group Sp. z o. o.
ul. Podchorążych 73 lok. 33
00-722 Warszawa


Strona jest zarządzana przez firmę
Scenic Group Sp. z o.o.
© 2017 F1zone.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.
Reprodukowanie, przechowywanie lub udostępnianie całości serwisu lub jego części bez zgody właściciela jest zabronione.
Ikona_ustawienia
Ikona_ustawienia_x

Kolor marginesów:

Kolor tła pod tekstem: